26. bgd Sprint triatlon 0.75km swim 20km bike 5km run

Nedelja, 20.09.2020. Ada Ciganlja, Beograd, Srbija
6:00 otvaranje RACE centra
6:00 – 7:05 Registracija, podizanje startnih paketa
6:00 – startni brojevi 60-75
6:15 – startni brojevi 76-95
6:30 – startni brojevi 96-115
6:45 – startni brojevi 116 – pa nadalje
7:10 ztvaranje Chek IN
7:45 Line up (biti u zoni starta na prozivci)
7:50 Prozivka
8:00 Start SPRINT triatlon
10:00 Proglašenja
9:50 – 10:10 Chek out
10:10 Vremenski limit trke

Obzirom da se pored Sprint trke održava još nekoliko trka, predlažemo vam da dodjete ranije, parking karta za ceo dan je 150 dinara. Zdravstvene mere: Molimo da poštujete preporuke Vlade Republike Srbije. U skladu sa opštim prisustvom gripa i preporukama zavoda za javno zdravlje (u prilogu), mi kao organizatori manifestacije na otvorenom moramo da budemo društveno odgovorni, pa zbog toga:- svi koji rade u organizaciji nosiće masku i rukavice za vreme takmičenja;- na race centru ćemo poštovati distancu od 1,5m;- prilikom Chek ina distanca na ulazu od 1,5m i bezkontakno merenje telesne temperature.Vi kao takmičari ponesite sa sobom popunjenu IZJAVU. Zona registracije:Otvara se u 6:00 sati i biće otvorena do 7:00.Ulaz u zonu registracije i ček-in dozvoljen je samo sa maskama. Svi koji su platili, sa ulaza idu pravo na registraciju, zakasnelo plaćanje je sa desne strane nakon ulaska u zonu. Posle podizanja startnih paketa idete direktno na ček in, ponesite odmah svu takmičarsku opremu potrebnu za tranziciju. U startnim paketima imate kesu za garderobu koja se nalazi desno od ulaza u Zonu registracije.
Prilikom preuzimanja startnih paketa obavezno je da pokažete STU licencu i da držite bezbednosnu distancu izmedju vas. Dnevne licence biće vam izdate na licu mesta uz lični dokument i lekarski pregled. Chek in: Organizovan je fazno, molimo vas da dodjete u Vaše zakazano vreme.
Takmičenje je u toku:
Molimo takmičare da u startnoj zoni budu prisutni 15 minuta pre svog starta.
Start je sa obale utrčavanjem u vodu, pliva se u jezerskoj vodi, očekivana temperatura vode 24 stepena, odela nisu dozvoljena. Smer kretanja u kontra smeru kazaljke na satu (bova uz levo rame). Kretanje u toku plivanja: pravac do okretnih bova za vašu trku i nazad. Izlaz sa plivanja na drugom mestu od starta. Zona izmene je 270 m od obale.
Biciklistički segment je na gotovo ravnom asfaltnom putu sa minimalnim visinskim promenama, sa mrtvim okretima. Širina puta oko 7 m za oba smera, draft dozvoljen (zabranjen draft izmedju različitih polova). Smer kretanja kontra kazaljke na satu. Broj krugova je 2. Zabranjen je prelazak preko središne linije u drugi smer iz bilo kog razloga – diskvalifikacija.
Trkački segment je po asfaltnom putu, sa mrtvim okretima. Smer kretanja kontra kazaljke na satu. Broj krugova je 4. Okrepna stanica je na bližem okretu trčanja.
Trku pomogli: Ministarstvo Sporta i Omladine Republike Srbije – Srpska Triatlon Unija; Sekretarijat za sport grada Beograda,
Tim Beogradskog triatlona Vam želi prijatnu i uspešnu trku! Vidimo se na startu…

Kategorije: Apsolutna, Juniori, Age group

– Startnina
Cene po kategorijama:
Juniori 1200 din.
Apsolutna, AG, rekreativac za uplate do 15.9. 2000 din
Za uplate posle 15.9.2020. startnina je 25€ u dinarskoj protivvrednosti 3000 din.
Za sve ostale informacije pišite nam na: triazavas@gmail.com

Svaki takmičar učestvuje na takmičenju na svoj vlastitu odgovornost.
Lekarska pomoć će biti dostupna uz stazu i u ciljnoj ravnini.
Organizator ne snosi odgovornost za oštećenje ili gubitak sportske opreme i ličnih stvari učesnika.
Svi takmičari moraju da imaju STU licencu ili važeću licencu Nacionalne federacije da bi važilo osnovno osiguranje čiji je nosilac STU.
Takmičari bez licence, moraju da imaju dnevnu STU licencu za koju su potrebni: važeći lekarski pregled, potpisan formular, uplata 600 din. Zahtev za dnevnu licencu na: triazavas@gmail.com
– Epidemiološke mere
Svi učesnici su obavezni da poštuju propisane mere Kriznog štaba Vlade Republike Srbije, kao i propisane mere zaštite za organizaciju triatlonskih takmičenja koje će se sprovoditi na takmičenju.
Po uredbi Ministartstva sporta Republike Srbije svaki takmičar je dužan da prilikom registracije dostavi potpisanu izjavu da nije bio u svesnom kontaktu sa zaraženim licem od COVID19 u periodu od 10 dana pre takmičenja (Mere zaštite i obrazac izjave za potpisivanje biće poslati nakon prijavljivanja na vaš mejl ili ih možete naći na sajtu STU).

Registracija takmičara: Triatlon zona na spoljnjem parkingu Ade.